top of page
Vyhledat

Symbol multikulturalismu

V našem Multikulturním centru se již nějakou dobu snažíme určit, co je symbolem multikulturalismu.


Vizuální symbol multikulturalismu se může lišit v závislosti na kontextu a sdělení. Fráze „Jednota v rozmanitosti“ se často používá jako motto k zapouzdření její podstaty. Vyjadřuje myšlenku, že společnost může být silná a soudržná a zároveň respektovat a oslavovat svou rozmanitost.


Rozhodli jsme se pro hlavní obrázek a logo našeho webu zvolit puzzle s mozaikovou vizualizací.

Mozaika nebo puzzle se skládá z různých dílků, z nichž každý má svou vlastní jedinečnou barvu a texturu, které se spojují, a vytvářejí krásný a harmonický celek. To symbolizuje, jak se lidé z různých kulturních prostředí mohou spojit, aby vytvořili pulzující a různorodou společnost. To je to, co jsme zvolili pro vizuální identitu našeho centra.


Navíc z našeho pohledu existují další možné vize:


Také Salátová mísa na rozdíl od konceptu „tavícího hrnce“ může představovat společnost, kde různé kultury koexistují a přitom si zachovávají odlišné identity. Každá složka pak přispívá k celkovému vzhledu a textuře, podobně jako různé kultury přispívají k bohatství multikulturní společnosti.


Aby byl multikulturní koncept srozumitelnější, snažíme se jej vizualizovat. Zobrazování vlajek různých zemí z celého světa může symbolizovat jeho globální povahu. Je to vizuální reprezentace mnoha národů a kultur, které tvoří náš propojený svět.


Znázornění rukou různých odstínů pleti, které se navzájem drží nebo tvoří kruh, může symbolizovat jednotu, spolupráci a myšlenku, že lidé z různých rasových a etnických původů se mohou scházet v harmonii. A my říkáme, že je to možné!


Navíc používání symbolů nebo ikon spojených s různými kulturami, jako je symbol Yin a Yang pro čínskou kulturu nebo ruka Hamsa pro kulturu Blízkého východu, může být způsobem, jak reprezentovat multikulturalismus tím, že předvede rozmanitost kulturních tradic. Co myslíš?


Zeměkoule nebo Země jistě symbolizují, že všichni sdílíme jednu planetu a jsme součástí globální komunity. Klade důraz na propojenost všech lidí a kultur. Svět se přesouvá do nové éry duchovního probuzení, Age of Aquarius. Zaměření se pomalu přesouvá k mentalitě „my“…


Strom rozmanitosti s větvemi představující různé kultury, jazyky a tradice může symbolizovat růst a sílu, která pochází z přijetí rozmanitosti. Pojďme společně oslavit rozmanitost, abychom podpořili respekt a otevřenost vůči jiným kulturám! Jste s námi?

40 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page